prev. article next article

openmoko - xbuffer screwup issue

19 May 2009

today i had the already mentioned problem: **xbuffer screwup**

i played with the openmoko to get an idea what could cause this and i come up with this:

openmoko using shr # dmesg

[   63.660000] Restarting tasks ... done.
[   86.405000] rxerr: port=1 ch=0x00, rxs=0x0000000c
[  189.895000] JFFS2 notice: (445) check_node_data: wrong data CRC in data node at 0x0d93a5bc: read 0x41c01a60, calculated 0x8116099a.
[  266.440000] HDQ error: 1
[  266.455000] HDQ responds again
[ 1470.260000] g_ether gadget: full speed config #1: CDC Ethernet (ECM)
[ 1470.270000] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): usb0: link becomes ready
[ 1472.610000] pcf50633 0-0073: usb curlim to 500 mA
[ 1480.365000] usb0: no IPv6 routers present
[ 2267.715000] rxerr: port=1 ch=0x00, rxs=0x0000000c
[ 2282.025000] rxerr: port=1 ch=0x00, rxs=0x0000000c
[ 2293.020000] rxerr: port=1 ch=0x00, rxs=0x0000000c
[ 2317.940000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 2317.940000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 2317.940000] mmcblk0: error -110 sending status comand<3>mmcblk0: error -110 sending read/write command, response 0x0, card status 0x0
[ 2317.950000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 2317.950000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 2317.950000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 2317.950000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 2317.950000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 2317.950000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 2317.950000] mmcblk0: error -110 requesting status
[ 2317.950000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 2317.950000] end_request: I/O error, dev mmcblk0, sector 10486864
[ 2317.950000] Buffer I/O error on device mmcblk0p1, logical block 1310856
[ 2317.950000] lost page write due to I/O error on mmcblk0p1
[ 2330.500000] rxerr: port=1 ch=0x00, rxs=0x0000000c
[ 2467.610000] rxerr: port=1 ch=0x2e, rxs=0x00000001
[ 3152.305000] rxerr: port=1 ch=0x12, rxs=0x00000001
[ 3335.135000] rxerr: port=1 ch=0x00, rxs=0x0000000c
[ 3336.000000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.000000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3336.000000] mmcblk0: error -110 sending status comand<3>mmcblk0: error -110 sending read/write command, response 0x0, card status 0x0
[ 3336.010000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.010000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x8120
[ 3336.010000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.020000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3336.020000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.020000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3336.020000] mmcblk0: error -110 requesting status
[ 3336.020000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.020000] end_request: I/O error, dev mmcblk0, sector 10208
[ 3336.020000] end_request: I/O error, dev mmcblk0, sector 10216
[ 3336.020000] end_request: I/O error, dev mmcblk0, sector 10224
[ 3336.035000] Aborting journal on device mmcblk0p1.
[ 3336.055000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3336.055000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.055000] mmcblk0: error -110 sending status comand<3>mmcblk0: error -110 sending read/write command, response 0x0, card status 0x0
[ 3336.085000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3336.085000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.085000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3336.085000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.085000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3336.085000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3336.085000] mmcblk0: error -110 requesting status
[ 3336.085000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3336.085000] end_request: I/O error, dev mmcblk0, sector 4176
[ 3336.085000] Buffer I/O error on device mmcblk0p1, logical block 520
[ 3336.085000] lost page write due to I/O error on mmcblk0p1
[ 3363.365000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3363.365000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3363.365000] mmcblk0: error -110 sending status comand<3>mmcblk0: error -110 sending read/write command, response 0x0, card status 0x0
[ 3363.380000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3363.380000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3363.380000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3363.380000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3363.380000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3363.380000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0xc120
[ 3363.380000] mmcblk0: error -110 requesting status
[ 3363.380000] glamo-mci glamo-mci.0: Error after cmd: 0x4120
[ 3363.380000] end_request: I/O error, dev mmcblk0, sector 15204384
[ 3363.380000] Buffer I/O error on device mmcblk0p1, logical block 1900546
[ 3363.380000] lost page write due to I/O error on mmcblk0p1

currently i would like to fix that issue since it seems to happen frequently